על חשיבות צריכת ירקות בחיי היומיום איו חולק למעשה, מדובר באחד המצרכים החיוניים לאדם לשם שמירה על גוף בריא וחיזוק התפקוד היומיומי. ככל ותקפידו לגוון בצריכת ויטמינים בירקות, כך תספקו לגוף את צרכיו ותזינו אותו בויטמינים השונים והחיונים. המידע נלקח מאתר משרד החקלאות האמריקני. לקריאה עבור מינוני צריכת ויטמינים בקרב נשים/גברים/ילדים, בקרו במדריכים שלנו הנמצאים בקטגורית ויטמינים.
טבלת כמות ויטמינים בירקות
ירק/ויטמין | ויטמין A (מק"ג) | ויטמין C (מ"ג) | ויטמין E (מ"ג) | ויטמין K (מק"ג) | ויטמין B6 (מ"ג) |
אבוקדו ממוצע | 12 | 15 | 3.4 | 36 | 0.5 |
אפונה ירוקה (145 ג') | 55 | 58 | 0.2 | 36 | 0.25 |
בזילקום (42 ג') | 56 | 8 | 0.1 | 176 | 0.05 |
בצל ירוק ממוצע | 8 | 3 | 0.1 | 4 | 0.01 |
בצל לבן (160 ג') | – | 10 | – | 1 | 0.06 |
ברוקולי (71 ג') | 55 | 66 | 1.2 | 146 | 0.11 |
גזר ממוצע | 433 | 4 | 0.5 | 8 | 0.1 |
תירס (145 ג') | 15 | 10 | 0.1 | 0.5 | 0.08 |
דלעת (140 ג') | 25 | 15 | 0.2 | – | 0.22 |
זוקוני (124 ג') | 12.4 | 21 | 0.1 | 5 | 0.27 |
זיתים (160 ג') | 24 | – | 4.8 | – | 0.02 |
חסה רומית (47 ג') | 162 | 13 | 0.1 | 56 | 0.04 |
חציל (82 ג') | 1 | 2 | 0.3 | 3 | 0.07 |
כוסברה (46 ג') | 141 | 16 | 0.9 | – | 0.06 |
כרוב אדום (89 ג') | 50 | 51 | 0.1 | 34 | 0.19 |
כרוב ירוק (89 ג') | 8 | 29 | 0.1 | 53 | 0.09 |
לפת (130 ג') | – | 27 | – | 0.1 | 0.12 |
מלפפון ממוצע (104 ג') | 11 | 6 | 0.1 | – | 0.04 |
מלפפון מקולף (119 ג') | 5 | 4 | – | 9 | 0.06 |
צנונית ממוצעת | – | 1 | – | 0.1 | – |
סלק (136 ג') | 3 | 7 | 0.1 | 0.3 | 0.09 |
סלרי ממוצע | 14 | 2 | 0.2 | 19 | 0.05 |
עגבניה ממוצעת | 63 | 19 | 0.8 | 12 | 0.12 |
עגבניית תמר ממוצעת | 26 | 8 | 0.3 | 5 | 0.05 |
עגבניית שרי | 7 | 2 | 0.1 | 1 | 0.01 |
גזר לבן (133 ג') | – | 23 | 2 | 30 | 0.12 |
פטרוזיליה (60 ג') | 253 | 80 | 0.4 | 984 | 0.05 |
פלפל אדום ממוצע | 187 | 226 | 1.9 | 6 | 0.35 |
פלפל ירוק ממוצע | 21 | 96 | 0.4 | 9 | 0.27 |
פלפל צהוב (149 ג') | 15 | 273 | 1 | – | 0.25 |
פלפל צ'ילי אדום (150 ג') | 72 | 216 | 1 | 21 | 0.76 |
פלפל צ'ילי ירוק (150 ג') | 88 | 364 | 1 | 21 | 0.42 |
קייל (67 ג') | 515 | 80 | 0.6 | 547 | 0.18 |
שן שום ממוצע | – | 1 | – | – | 0.04 |
שעועית ירוקה (110 ג') | 38 | 18 | 0.5 | – | 0.08 |
שעועית צהובה (110 ג') | 6 | 18 | 0.1 | 16 | 0.08 |
תפוח אדמה (75 ג') | – | 6 | – | 1.6 | 0.21 |
תרד (30 ג') | 141 | 8 | 0.6 | 145 | 0.06 |
ויטמינים נוספים בירקות
ירק/ויטמין | תיאמין (מ"ג) | ריבופלאבין (מ"ג) | ניאצין (מ"ג) | פולאט (מק"ג) | ביוטין (מק"ג) |
אבוקדו ממוצע | 0.13 | 0.25 | 4 | 107 | 6 |
אפונה ירוקה (145 ג') | 0.39 | 0.19 | 3.9 | 94 | 0.7 |
בזילקום (42 ג') | 0.01 | 0.03 | 0.7 | 27 | – |
בצל ירוק ממוצע | 0.01 | 0.01 | 0.1 | 10 | 0.5 |
בצל לבן (160 ג') | 0.08 | 0.04 | 0.6 | 30 | 6 |
ברוקולי (71 ג') | 0.05 | 0.08 | 0.8 | 14 | 0.4 |
גזר ממוצע | 0.05 | 0.04 | 0.8 | 14 | 4 |
תירס (145 ג') | 0.31 | 0.09 | 3.2 | 71 | – |
דלעת (140 ג') | 0.2 | 0.01 | 1.2 | 24 | – |
זוקוני (124 ג') | 0.06 | 0.18 | 0.8 | 36 | – |
זיתים (160 ג') | – | – | – | 1 | – |
חסה רומית (47 ג') | 0.04 | 0.04 | 0.3 | 76 | 1 |
חציל (82 ג') | 0.03 | 0.03 | 0.7 | 18 | – |
כוסברה (46 ג') | 0.03 | 0.08 | 0.6 | 29 | – |
כרוב אדום (89 ג') | 0.06 | 0.06 | 0.5 | 16 | 2 |
כרוב ירוק (89 ג') | 0.04 | 0.03 | 0.5 | 38 | 2 |
לפת (130 ג') | 0.05 | 0.04 | 0.7 | 20 | 0.1 |
מלפפון ממוצע (104 ג') | 0.02 | 0.03 | 0.3 | 14 | 0.9 |
מלפפון מקולף (119 ג') | 0.04 | 0.03 | – | 17 | – |
צנונית ממוצעת | – | – | – | 1 | – |
סלק (136 ג') | 0.04 | 0.05 | 0.9 | 48 | – |
סלרי ממוצע | 0.01 | 0.04 | 0.3 | 23 | 0.1 |
עגבניה ממוצעת | 0.06 | 0.03 | 1 | 22 | 6 |
עגבניית תמר ממוצעת | 0.03 | 0.01 | 0.4 | 9 | 2 |
עגבניית שרי | 0.01 | – | 0.1 | 3 | 0.7 |
גזר לבן (133 ג') | 0.12 | 0.07 | 1.2 | 89 | 0.1 |
פטרוזיליה (60 ג') | 0.05 | 0.06 | 1.2 | 91 | – |
פלפל אדום ממוצע | 0.06 | 0.1 | 1.4 | 21 | – |
פלפל ירוק ממוצע | 0.07 | 0.03 | 0.8 | 13 | – |
פלפל צהוב (149 ג') | 0.04 | 0.04 | 1.7 | 39 | |
פלפל צ'ילי אדום (150 ג') | 0.11 | 0.13 | 2.5 | 34 | – |
פלפל צ'ילי ירוק (150 ג') | 0.14 | 0.14 | 2.1 | 34 | – |
קייל (67 ג') | 0.07 | 0.09 | 1.1 | 19 | 0.3 |
שן שום ממוצע | 0.01 | – | 0.1 | – | – |
שעועית ירוקה (110 ג') | 0.09 | 0.12 | 1.2 | 41 | 1 |
שעועית צהובה (110 ג') | 0.09 | 0.11 | 1.2 | 41 | 1 |
תפוח אדמה (75 ג') | 0.08 | 0.02 | 1 | 7 | – |
תרד (30 ג') | 0.02 | 0.06 | 0.4 | 58 | – |