צריכת פירות מסוגים שונים הינה חשובה ביותר לגוף האדם, ע"מ לגוון ולהעשיר את הגוף בויטמינים שונים אשר משפיעים על תפקודו של הגוף ובריאותכם החשובה מכל. במאמר הבא תמצאו מידע אודות ויטמינים בפירות הן כמויות ומינונים שונים והן על פירות מצויים בפירות נפוצים וגם כאלו אשר פחות נפוצים. המידע נלקח מאתר משרד החקלאות האמריקני. לקריאה עבור מינוני צריכת ויטמינים בקרב נשים/גברים/ילדים, בקרו במדריכים שלנו הנמצאים בקטגורית ויטמינים.
טבלת כמות ויטמינים בפירות
מזון/ויטמין |
ויטמין A (מק"ג) |
ויטמין C (מ"ג) |
ויטמין E (מ"ג) |
ויטמין K (מק"ג) |
ויטמין B6 (מ"ג) |
בננה ממוצעת |
4 |
10 |
0.1 |
1 |
0.43 |
תפוח ממוצע |
4 |
6 |
0.2 |
3 |
0.06 |
אגס ממוצע |
2 |
8 |
0.2 |
8 |
0.05 |
מלון (170 ג') |
5 |
31 |
– |
5 |
0.15 |
מנגו ממוצע |
79 |
57 |
2.3 |
7 |
0.28 |
שזיף ממוצע |
8 |
6 |
0.2 |
4 |
0.02 |
אפרסק ממוצע |
16 |
6 |
0.7 |
3 |
0.02 |
אשכולית ממוצעת |
143 |
77 |
0.3 |
– |
0.13 |
קיווי ממוצע |
3 |
70 |
1.1 |
71 |
0.05 |
תאנה ממוצעת |
4 |
1 |
0.1 |
2 |
0.06 |
משמש ממוצע |
34 |
4 |
0.3 |
1 |
0.02 |
תפוז ממוצע |
14 |
70 |
0.3 |
1 |
0.08 |
אננס (155 ג') |
5 |
56 |
– |
1 |
0.17 |
גויאבה (165 ג') |
51 |
303 |
1.2 |
4 |
0.24 |
פפאיה (140 ג') |
77 |
87 |
1 |
4 |
0.03 |
צימוקים (61 ג') |
– |
1 |
0.1 |
– |
0.07 |
ויטמינים נוספים בפירות
מזון/ויטמין |
תיאמין (מ"ג) |
ריבופלאבין (מ"ג) |
ניאצין (מ"ג) |
פולאט (מק"ג) |
ביוטין (מ"ג) |
בננה ממוצעת |
0.04 |
0.09 |
1 |
24 |
3 |
תפוח ממוצע |
0.02 | 0.04 | 0.1 | 4 | 2 |
אגס ממוצע |
0.02 | 0.04 | 0.3 | 12 | 0.3 |
מלון (170 ג') |
0.06 |
0.02 | 0.9 | 32 | – |
מנגו ממוצע |
0.12 | 0.12 | 1.5 | 29 | – |
שזיף ממוצע |
0.02 | 0.02 | 0.3 | 3 | – |
אפרסק ממוצע |
0.02 | 0.03 | 1 | 4 | 0.2 |
אשכולית ממוצעת |
0.11 | 0.08 | 0.5 | 32 | 2 |
קיווי ממוצע |
0.02 |
0.02 | 0.4 | 19 | – |
תאנה ממוצעת |
0.03 | 0.02 | 0.2 | 3 | – |
משמש ממוצע |
0.01 | 0.01 | 0.3 | 3 | – |
תפוז ממוצע |
0.11 | 0.05 | 0.6 | 40 | 1 |
אננס (155 ג') |
0.12 | 0.05 | 0.9 | 23 | 0.5 |
גויאבה (165 ג') |
0.08 | 0.08 | 2.2 | 23 | – |
פפאיה (140 ג') |
0.04 | 0.04 | 0.7 | 53 | – |
צימוקים (61 ג') |
0.04 | 0.05 | 0.7 | 2 | 1 |