באלכם אורז חם ופשוט?!
מתכון לאורז לבן הכנה מהירה עם טעם נפלא.
מצרכים נדרשים:
3 כפות שמן
1 כוס אורז
כוס וחצי מים רותחים
אופן ההכנה:
1 משרים את האורז בתוך קערה עם מים, לאחר כמה דקות מעבירים למסננת. מערבבים עם היד בעדינות תוך כדי זרימה של מים מהברז בתנועות סיבוביות, עד שהמים שיוצאים מתחתית נעשים שקופים.
2 מייבשים את האורז – מניחים את המסננת בצד עד שהאורז מתייבש
3 מחממים את השמן בתוך סיר בגודל ממוצע על גבי להבה בינונית במשך דקה. מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות עד שכל הגרגרים מצופים שמן.
4 מטגנים את האורז ומערבבים בעדינות לעיתים קרובות, עד שכמחצית הגרגרים מלבינים, למשך דקה.
5 מעבירים ללהבה קטנה את האש ומוסיפים מים רותחים. מערבבים פעם אחת.
6 מנמיכים את האש ומבשלים במכסה סגור במשך 20 דקות. לא פותחים את הסיר במשך כל זמן הבישול! אחרי 20 דקות מכבים את האש, ומוודאים שהאורז נראה יבש לחלוטין ושאין נוזלים בסיר.
7 מניחים מגבת מטבח נקייה ומקופלת בין הסיר למכסה ומשאירים כך עשר דקות.
8 פותחים את הסיר, מערבבים ומאווררים בעדינות בעזרת מזלג.

בא לכם לגוון?
• לפני הכנסת האורז לסיר, טגנו בו בצל אחד קטן קצוץ דק . כשהאורז מוכן וסיים לנוח, תראו את הבצל נח מעליו. ערבבו בעדינות בעזרת מזלג.
• אפשר להוסיף מעט שום כתוש ופפריקה לקראת סוף הטיגון. ותקבלו אורז כתום-אדום בעל טעם מיוחד.
• רוצים אורז צהוב? תוסיפו מעט כורכום ותקבלו צבע ממכר.
בתיאבון ! ! !