שוב הגיע הזמן לארוחת הערב ולא יודעים מה להכין לילדים? המתכון שיעשה לכם חיים קלים, הכנה מהירה והילדים עפים על זה.
מקרוני ברוטב עגבניות
מצרכים להכנה:
2 בצלים קצוצים במעבד מזון או מגורדים בפומפייה או בעבודת יד אך חשוב שיהיו קצוצים דק
חצי כוס שמן
2 שיני שום כתושות
200 גרם רסק עגבניות (2 יחידות קטנות)
חצי כף פפריקה מתוקה
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית כמון
1/4 כפית פלפל שחור
חצי כף מלח
1 כף סוכר חום כהה
200 גרם עגבניות מרוסקות
1 כוס מים
1 חבילת ספגטי (500 גרם)

אופן הכנה:
1. בסיר גדול ורחב מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עם מעט מלח על אש קטנה תוך כדי ערבוב, עד להזהבה של הבצל, כ-14 דקות.
2. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים יחד כחצי דקה. זהירות לא לשרוף (רצוי לפי העין).
3. מוסיפים את הפפריקה, הכמון, הכורכום, הפלפל ורסק העגבניות ומערבבים למשך כחצי דקה.
4. מערבבים ומוסיפים את העגבניות המרוסקות והמים ומתבלים במלח ובסוכר החום. מערבבים.
5. מביאים לרתיחה ומבשלים על אש קטנה כ-15-20 דקות.
6. במקביל מבשלים את הספגטי בסיר עם הרבה מים ומלח עד שהספגטי כמעט מוכן והוא עדיין קצת קשה באמצע. מסננים ומעבירים לסיר עם הרוטב.
7. מבשלים יחד כ-3-5 דקות, מערבבים היטב ומגישים.
מעוניינים להוסיף מנה עיקרית לפסטה? קבלו מתכון לפיצה טבעונית טעים ברמות.