טבעונים ובא לכם פיצה מהסרטים???
הכנו לפניכם מתכון שלא ישאיר אתכם אדישים!
מצרכים נדרשים להכנת הבצק:
1.5 כוסות קמח
כף שמרים
רבע כף מלח
רבע כף סוכר
6 כפיות שמן
שני רבעי כוסות מים
מצרכים הנדרשים להכנת הרוטב:
בצל בינוני
4 כפיות שמן זית
4 שיני שום קטנים
עגבנייה
קופסה קטנה של רסק עגבניות (100 גרם)
שני רבעי כוסות מים
רבע כף מלח
חצי כפית פלפל שחור
חצי כף בזיליקום יבש / אורגנו
מצרכים הנדרשים להכנת הגבינה
8 כפיות טופו מגורר
6 כפיות שמן
4 כפיות שמרי בירה
רוטב סויה 2 כפיות

הוראות הכנת הפיצה.
את כל חומרי הבצק נערבב יחדיו ונלוש עד שנקבל בצק רך ואחיד.
לאחר מכן את הבצק נשים בקערה, מכסים במגבת, ונותנים לו לתפוח כשעה ורבע, עד להכפלת הנפח של הבצק.
בזמן שהבצק טופח נכין את הרוטב: קוצצים את הבצל דק ומטגנים בשמן עד להזהבה, קוצצים את השום ופורסים את העגבנייה לחתיכות קטנות, מוסיפים את הכול למחבת ומטגנים הכול ביחד תוך כדי ערבוב כ 4 דקות.
לאחר מכן נוסיף את המים והתבלינים ואת רסק העגבניות, ממשיכים בפעולת הערבוב והטיגון כ – 4 דקות עד שהרוטב יעשה סמיך.
כעת נערבב את חומרי הגבינה שהכנו.
מרדדים את הבצק לגודל הרצוי על תבנית משומנת (קוטר התבנית 25 ס"מ), ניצוק ונמרח את הרוטב, נפורר את ה"גבינה" מעל הרוטב, ואופים בחום 220 מעלות במשך 16 דקות.
הצעות נוספות לפי טעמכם.
1. ניתן להוסיף על הפיצה טרם האפייה פטריות, זיתים, תירס, או תוספות אחרות. 2. ניתן לוותר על הגבינה הביתית על פני גבינה צהובה טבעונית מוכנה.
3. אפשר להוסיף לרוטב העגבניות, או לפזר על הפיצה לפני או אחרי האפייה עשבי תיבול מיובשים, כגון אורגנו או בזיליקום. 4. במוצרי אפייה עדיף ורצוי להשתמש בתערובת קמח מלא וקמח לבן ביחס שווה.