תבשיל שעועית הוא בריא וטעים מאוד אך שימו לב!!
חשוב להשרות את השעועית למספר שעות טרם ההכנה.
לפניכם מוגש – מתכון מיוחד לשעועית לבנה ברוטב אדום תהנו.
מצרכים נדרשים:
שעועית לבנה – 1/2 קילו
אבקת אפיה – שקית קטנה, מקצר את זמן בישול השעועית.
שמן קנולה – 6 כפיות – לטיגון הבצל.
1 בצל – יחידה גדולה, חתוך לקוביות קטנות.
4 שום – שיניים, כתושות.
5 עגבניות – בשלות וחתוכות לקוביות.
מלח – 2 כפיות שטוחות
פלפל שחור – 1/2 כף שטוחה, מומלץ גרוס.
כמון טחון – 1/2 כף שטוחה
פפריקה – 2 כפות גדושות, מומלץ פפריקה אדומה ומתוקה.
רסק עגבניות – 2 קופסאות פלסטיק – (כל קופסא 100 גרם)
סוכר – כפית שטוחה
מים – 6 כוסות – סה"כ (1/5ליטר).

אופן הכנת המתכון:
1. משרים את השעועית הלבנה במים לכול הפחות 8 שעות עם אבקת אפייה (מקצר את זמן בישול השעועית).
2. לאחר ההשריה לשטוף היטב את השעועית ולשים בסיר בישול עם מים.
3. מרתיחים פעמיים ושוטפים שוב עד שייצא הקצף הלבן.
4. לחמם בסיר את השמן ולאחר מכן לטגן את הבצל עד לשקיפות. להוסיף את 4 שיני השום ו 5 העגבניות, ולערבב היטב מספר דקות.
5. להוסיף את השעועית הלבנה השטופה לאחר ההרתחה,
ואת התבלינים הבאים:
כמון, פלפל שחור, פפריקה, מלח, רסק העגבניות וסוכר.
6. לערבב הכל ביחד היטב ולהוסיף 6 כוסות מים.
7. להגיע לרתיחה, להנמיך לאש קטנה ולבשל כשעתיים. רצוי בעת הבישול לבדוק טעמימם ולהוסיף לפי הצורך.
8. להגיש חם ולהינות.